Kedim Mama Yemiyor Ne Yapmalıyım

Bu yazımızda sizlerin kedim mama yemiyor, kedim kuru mama yemiyor, yavru kedi kuru mama yemiyor, yavru kedi mama yemiyor, kedim yemek yemiyor, kediler neden yemek yemez, kedim hiçbirşey yemiyor, yavru kedi yemek yemiyor, kedim su içmiyor, kediler kaç gün aç kalabilir, kedilerde iştahsızlık gibi konuları anlatmaya çalışacağız.

Makale İçerik Başlıkları

Kedim Mama Yemiyor Ne Yapmalıyım?
Genelde kedilerin yemek yeme alışkanlıkları hakkında çok dikkatli olmayız, ancak kediniz yemiyorsa, bu gerçekten ciddi bir sorun olabilir. Yemek yemeyi reddetmek tüm evcil hayvanlar için geçerli olsa da, kediler için daha tehlikeli olabilir. Hayvanlar yeterince yemediğinde, enerji için hızlıca yağ rezervlerini tüketmeye başlar. Depolanmadan önce yağ, yakıt için kullanılabilir, karaciğer tarafından işlenmelidir. Bu adım yeterli protein kaynağı gerektirir. Yemeyi durduran bir kedinin hızlı kilo vermesiyle, protein kaynakları çok geçmeden tükenir ve karaciğer tüm yağlar tarafından ezilir. Bu karaciğer yetmezliğine yol açabilen hepatik lipidoz olarak bilinen tehlikeli bir duruma neden olur. Bir kedinin iştahsızlığı genellikle hastalığa işaret eder, bu nedenle kedinizin beslenme alışkanlıklarında bir değişiklik fark ettiğiniz anda veterinerinize başvurmalısınız. Soruna ne kadar çabuk cevap verirseniz, o kadar yardımcı olacak bir şeyler yapabilirsiniz.

Kedim neden yemiyor?

Hastalık

İştah kaybı, bir şeyin yanlış olduğunun en önemli göstergelerinden biridir. Bu nedenle, kedinizin aniden yemekten vazgeçmesi durumunda dikkat edin. Enfeksiyonlar, böbrek yetmezliği , pankreatit, bağırsak sorunları ve kanser de dahil olmak üzere bir takım farklı durumlar sorumlu olabilir . Ama her zaman ciddi değil – diş ağrısı kadar basit bir şey kedinizi yemeyi bırakabilir.

Son Aşılama

Kedinizin rutin aşılar için veterinere götürüldükten kısa bir süre sonra iştahsızlık kaybını fark ettiniz mi? Eğer öyleyse, kedinizin yememesinin nedeni, çekimlere karşı olumsuz bir tepki olabilir. Aşılar milyonlarca hayvan için hayat kurtarıcı olmasına rağmen, bazılarında yan etkilere neden olurlar. İştah kaybı, genellikle geçici ve hafif olan bu yan etkilerin daha yaygın olanları arasındadır.

Seyahat ve Yabancı Çevre

Birçok insan gibi birçok kedi de alışkanlık yaratıklarıdır. Dolayısıyla, rutinde bir değişiklik iştah kaybına neden olabilir. Ek olarak, bazı hayvanlar, araba ya da uçakla seyahat ederken, bulantıya ve yemek yemeyi reddetmeye yol açabilecek hareket hastalığına yakalanırlar.

Psikolojik Problemler

Eğer veterineriniz kedinizin fiziksel olarak hasta olmadığını belirlemişse, kedinizin yememesi için endişe ya da depresyon olabilir. Hanedeki değişiklikler hassas kedilere rahatsızlık verebilir ve bazen yeni insanlar veya tanıdık programlardaki değişiklikler bir kedinin duygusal iyi oluşunu etkileyebilir. Ya da senin kedin sadece tüyler ürpertici bir yiyici olabilir. Kedilerin, genel olarak, yeni gıda türlerine uyum sağlamak için uzun zaman alacağını aklınızdan çıkarmayın, bu nedenle diyette son zamanlarda meydana gelen bir değişiklik suçlu olabilir.

Kedim Mama Yemiyor, Ne Yapmalıyım=
Kedim Mama Yemiyor, Ne Yapmalıyım=

Kedim Mama Yemiyor, Ne Yapmalıyım

Kediniz hasta mı, endişeli mi, yoksa sadece seçici mi, yemeklerin tamamen reddedilmesinin yıkıcı sonuçlara yol açabileceğini unutmayın. Yani, kedinizi doktor tarafından reçete edilen bir diyetle beslemeye çalışsanız bile, kedinizi hiçbir zaman belirli bir türdeki yiyeceğe zorlamayın.

Kedinizin yemiyor olması belli bir hastalıktan kaynaklanıyorsa veterineriniz ile kedinizin durumunu paylaşıp altta yatan nedenlerin tespit edilmesi üzere bir çalışma başlatmalısınız. Veteriner, evcil hayvanınız için en iyi rejimi, yani beslenme şeklini düzenleyecektir. Bu düzenleme, gıda türü veya tutarlılığında bir değişiklik içerebilir; Bazı kediler, hasta olduklarında konserve yiyecekler vererek yemek yiyerek ikna edilebilirler. Daha ekstrem durumlarda, veterinerler iştah uyarıcı ilaçlar ile kedinizin desteklenmesini sağlayabilir. Bunun yanı sıra kedinize sıvı bir diyet uygulayarak şırınga ile beslemeyi sağlayan ilaçlar reçete edebilirler. Ya da veteriner yeterli beslenmeyi sağlamak için bir besleme tüpünün yerleştirilmesini tavsiye edebilir.

Kedinizin yemiyor olması belli bir hastalıktan kaynaklanmıyorsa, kedinizi yemeye teşvik etmek için deneyebileceğiniz şeyler vardır.

Karaciğer veya konserve ton balığı gibi bazı yiyeceklerin belirli kediler için iştah açıcı olarak kullanabileceğinizi bilmenizde yarar var. Bu yiyecekleri sadece küçük miktarlarda vermeyi unutmayın. Büyük miktarlarda verdiğinizde, bazı vitaminlerin eksikliklerine veya fazlalığına neden olarak evcil hayvanınıza zarar verebilirsiniz.

İnsanların yiyeceklerine güvenmek yerine, kedinizi ticari konserve yiyecekler yemeye teşvik etmeyi deneyin. Yiyecekleri ısıtmanın veya balık yağı, et suyu veya pişmiş yumurtada karıştırmanın seçici kedilerde yemeye tevik edici yönleri hiçbir zaman hafife alınamaz.

Kediniz yalnızca sizin yediklerinizden yiyorsa, evcil hayvanınızın en sevdiği insan yiyeceklerini kedi maması ile karıştırıp birkaç hafta boyunca evcil hayvanınıza verebilirsiniz. Zamanla, evcil hayvanınızın sadece kedi maması yemesi kadar oranı değiştirebilmeniz gerekir.

Birçok uzman, kedinizin diyetini, benzer bir teknik kullanarak yılda iki ila dört kez farklı markalar arasında döndürmenizi önerir. Bu uygulama, titizliği azaltmaya yardımcı olabilir ve aynı zamanda gıda alerjileri ve bağırsak problemlerinin gelişimini en aza indirebilir.

yorum Yap

Bu web sitesi, deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanır. Bunu onayladığınızı kabul edeceğiz, ancak isterseniz dilediğiniz zaman çıkabilirsiniz. Kabul Et