Kedilerde İnce Bağırsakta Aşırı Bakteri

Makale İçerik Başlıkları

İnce Bağırsak Bakteriyel Aşırı Büyüme

İnce bağırsakta bakteri bulunması yaygın olsa da, sayı çok yüksek olduğunda bu bir sorun haline gelebilir. İnce bağırsakta aşırı bakteri üremesi, ince bağırsakta anormal miktarda bakteri birikmesine neden olan ve daha sonra normal bağırsak fonksiyonlarınıetkileyerek gevşek dışkı ve kilo kaybına neden olan bir hastalıktır. Genellikle birkaç gün içinde, ancak birkaç haftaya kadar temizlenir; bu bakteriyel enfeksiyon için tedavi seçenekleri mükemmel bir prognoz sağlar.

Belirtileri ve Türleri

Yaygın semptomlar arasında gevşek dışkı, hızlı kilo kaybı, ishal, ara sıra kusma ve bağırsak yolu sesleri (gazın neden olduğu gurgulama) bulunur.

Nedenler

Yetersiz tiroid seviyeleri, düşük pankreatik enzim üretimi, midede düşük seviyelerde hidroklorik asit ve bağırsak hastalığı, bu bakteri aşırı büyümesinin bilinen nedenlerinden bazılarıdır.

Teşhis

Veteriner hekimler, bağırsak durumunun nedenlerini belirlemek için sıklıkla kan çalışması ve bakteri kültürleri yapacaklardır. Bazı durumlarda, bağırsağın dahili olarak görüntülenmesi için endoskopi gibi daha invaziv bir prosedür gerekecektir.

Tedavi

Tedavi genellikle ayakta tedavi bazında verilir ve iyileşme, tipik olarak birkaç gün ve birkaç haftaya kadar hızlı bir şekilde meydana gelebilir. İyileşme sırasında bağırsaklar üzerinde daha az etki yaratmak için hastanın yüksek oranda sindirilebilirbir diyete yerleştirilmesi önerilir. Antibiyotikler ayrıca bakteri üremesini tedavi etmek için yaygın olarak reçete edilir.

Yaşam ve Yönetim

Kedinizin ağırlığını ve protein seviyelerini (albümin) zaman içinde izlemek ve tam iyileşme yolunda ilerleme kaydedildiğinden emin olmak önemlidir. İshal de gözlemlenmelidir çünkü uzun süre devam ederse ciddi dehidrasyona neden olabilir. Ek olarak, tekrartedaviler gerekebilir. Bu hastalığın prognozu, bağırsak kanseri gibi diğer ciddi tıbbi durumlarla ilişkili olmadığında pozitiftir.

Önleme

Şu anda ince bağırsakta aşırı bakteri üremesi için bilinen bir önleyici yöntem bulunmamaktadır.

Yorumlar (0)
Yorum Ekle